PBR not rendering

Hello,
I am new to TouchDesigner and I am following tutorials and I cannot seem to get PBR renders to work, I keep getting a black silhouette regardless of lighting/environment lighting or the ambient occlusion settings. I have tried multiple environments and multiple PBR materials.

Please can someone tell me what I am doing wrong?

At first glance - nothing seems off, could you post system specs ? Td version, os, gpu?
Also, can you upload the sample you have there ?

1 Like

Apparently I cannot upload attachments as I am a new user but I have sent the file to somebody who opened it and it worked on their machine so the setup is ok. So maybe my laptop is the issue?

Oddly when I delete the environment light it kind of works. I can then see the material rendered on the surface but the lighting isn’t quite right.

My OS is Mac OS Catalina 10.15.7
2.4 GHz Quad-Core Intel Core i5
16Gb Memory
Intel Iris Plus Graphics 655 1536 MB
Using the most recent TD version.

Thanks for your help!

Could you try the current version 2021.12380. There is a fix for lighting that seems to work for some Mac models. You might need to restart after installation (according to some user reports)

OK, I had updated but hadn’t restarted. Just tried this now with no change. :confused:

Hi I am having the same issue and running in TD version 2021.13610 on a Intel MacBook Pro. PBR textures seem to work fine with lights but not environmental lights. please let me know if there is any fix for this

Please follow this thread for updates on this issue. We are still trying to workaround Apple driver bugs and will post updates here: 2021.12380: PBR Environment light needs regular light - #10 by SPitt

1 Like